::: L'empresa
 qui som?
descàrrega de documents
::: Serveis
  Prevenció i control
de Legionel·losis

Tractament d'aigües
Manteniment d'instal·lacions
tèrmiques en edificis
Higienització de sistemes
d'aire condicionat
Projecte i instal·lació
d'energies renovables
Serveis energètics
::: Clients
::: Links
::: Situació
::: Contacte
::: Promocions
promocions
 ::: Com actua el bacteri
  ::: Instal·lacions de risc
      que cal controlar
 ::: Prevenció de la
     legionel·losi
  ::: Que cal fer
 ::: Preguntes amb resposta
 ::: Casos reals
 

La prevenció: com actua el bacteri?

La legionel.losi, o malaltia del legionari, és una malaltia infecciosa causada per l'acció d'alguna de les espècies del gènere de bacteris gram negatiu Legionella, especialment la Legionella pneumophila.

Es manifesta per mitjà de diversos símptomes i, en la seva manifestació més greu, pot derivar en una pneumònia i acabar produint la mort de la persona afectada.

Formes de la malaltia: La legionel·losi es pot presentar sota dues formes característiques:

  1. La febre de Pontiac: és la manifestació lleu de la malaltia, ja que no produeix pneumònia. La persona afectada presenta un estat febril lleu del qual se'n recupera en un màxim de 5 dies.
  2. La malaltia del legionari: és la manifestació més greu de la infecció, atès que produeix febre alta i acaba derivant en una pneumònia.

Símptomes de la legionel.losi:  La simptomatologia de la legionel·losi és semblant a la de la grip. Així, els afectats presenten febre, esgarrifances o calfreds, malestar, dolors musculars, mal de cap, cansament, pèrdua de gana i tos, que pot ser seca o amb esput. Ocasionalment també presenten diarrea. En el cas dels afectats per la variant malaltia del legionari s'hi pot afegir un quadre de pneumònia atípica.
Tanmateix, sovint és difícil distingir la malaltia del legionari d'altres tipus de pneumònia atenent només als símptomes, raó per la qual es necessiten altres proves per a establir-ne el diagnòstic.
El període d'incubació, és a dir, el temps que transcorre des de l'exposició del pacient al bacteri i el començament de la malaltia, oscil·la entre els 2 i 10 dies en el cas de la malaltia del legionari. Per a la febre de Pontiac el termini és menor, generalment des d'hores fins a 2 dies.

 

 

   
 
Apartat de correus nº 153. 17700 LA JONQUERA (Girona) | Tel. 972 55 58 58 | Fax 972 55 50 52 | info@sercomsa.com
mapa web
avís legal